5 vinkkiä kuukupin puhdistamiseen

Kuukupin säännöllinen puhdistaminen auttaa ehkäisemään tulehdusriskiä ja hajuhaittoja, sekä pidentää kupin käyttöikää. Lue alta vinkkimme kuukupin tehokkaaseen puhdistukseen!

1. Keitä kuukuppia kiehuvassa vedessä vähintään 5 minuutin ajan. Kuukuppi kannattaa keittää ennen sen käyttöönottamista ja aina kuukautisten jälkeen.

2. Pese kuukuppi intiimihygieniaan tai kuukupin pesemiseen tarkoitetulla pesuaineella kuukupin tyhjentämisen jälkeen. Huuhdo kuukuppi aina ensin kylmällä vedellä. Tällöin veren rauta ei tartu niin helposti kuukupin pintaan ja värjää sitä.

 

3. Huuhdo kuukuppi kylmällä vedellä ja pyyhi se sen jälkeen kuukuppi-pyyhkeellä. Anna kupin kuivua hetki pyyhkimisen jälkeen. Kuppipyyhkeet ovat käteviä matkakavereita!

4. Jos kuukuppi värjäytyy, voit kokeilla värjäytymien poistamiseen 3 %:lla vetyperoksidilla. Laita kuukuppi muutamaksi tunniksi astiaan, jossa on puhdistavaa vetyperoksidia. Pese kuukuppi ja keitä sitä vielä muutama minuutti sen jälkeen. Jätä kuukuppi tämän jälkeen kuivumaan ilmavaan tilaan esim. pöydälle puhtaan pyyhkeen päälle.

5. Jos kuukuppi tuoksahtaa, kokeile laittaa kuukuppi muutamaksi tunniksi astiaan, jossa on vettä, minkä sekaan on puristettu runsaasti sitruunamehua. Myös 3 % vetyperoksidi poistaa epämiellyttävää tuoksua.

Kätevä strerilointiastia tekee kuukupin puhdistuksesta helppoa ja nopeaa. Muista myös käyttää kuukupille asianmukaista puhdistusainetta, jotta et vahingoita kuppia tai ärsytä herkkiä limakalvojasi.