Kuppikimulin 8 kohdan muistilista

  1. Huolehdi aina hyvästä hygieniasta kuukautiskuppia käsitellessäsi. Pese kätesi huolella ja kiinnitä huomiota kupin huolelliseen puhdistamiseen.
  2. Käytä kuppia kerrallaan korkeintaan 12 tunnin ajan.
  3. Älä käytä kuppia hiiva- tai emätintulehduksen aikana.
  4. Kuukautiskuppi ei ole ehkäisyväline eikä sitä saa käyttää yhdynnän aikana. Kuppi ei myöskään suojaa sukupuolitaudeilta. Käytä siis kuppia ainoastaan kuukautissuojana.
  5. Älä käytä kuukuppia synnytyksen jälkeisen jälkivuodon aikana tulehdusriskin takia.
Kirkas Nomai-kuukuppi
  1. Voit käyttää kuukuppia myös kierukan tai ehkäisyrenkaan kanssa. Kun kuppi on asetettu paikoilleen oikein, se ei yleensä osu kohdunsuuhun tai kierukan lankoihin. Suosittelemme kuitenkin, että ennen kupin käytön aloittamista pyydät gynekologiasi vielä varmistamaan, etteivät langat ole liian pitkät. Muista poistaa kupista alipaine ennen sen poistoa, jotta kierukan langat eivät lähde pitenemään paineen vaikutuksesta. Jos langat pitenevät käytön aikana, pyydä gynekologiasi tarkistamaan, että kierukka on hyvin paikoillaan.
  2. Jos tunnet kipua lantionseudussa tai genitaalialueilla, sinulla on limakalvopunoitusta, lisääntynyttä valkovuotoa, kutinaa, huonovointisuutta, kuumetta, virtsatieoireita tai muita tulehdusoireita, poista kuppi ja ota yhteyttä lääkäriisi.
  3. Jos sinulla on ollut toksinen shokkioireyhtymä, älä käytä kuukuppia.