Kuukautiset ja kesä

Kuukautiset ja kesä on yhdistelmä, joka ei ajatuksena saata juurikaan hymyilyttää. Uiminen ei siteiden ja tamponien kanssa ole maailman mukavinta hommaa eikä side housuissa hikoilukaan houkuttele. Mutta onneksi ei tarvitsekaan, sillä on olemassa myös kuukuppi!

Kesäloman koittaessa moni nainen todennäköisesti vilkuilee kalenteriaan ja toivoo, ettei kuukautisia sattuisi loman ajalle. Jos lomaa kuitenkin on luvassa useampi viikko, ovat kuukautiset sen ohjelmassa jossakin kohtaa melkoisella varmuudella edessä. Perinteisten kuukautissuojien käyttö kesällä ei ole kovinkaan mukavaa, sen tietää jokainen. Sen sijaan ne, joille kuukuppi on tuttu juttu, ovat todennäköisesti jo aikaa sitten unohtaneet millaista kuukautisista stressaaminen kesän aikana on!

Kuukuppi voi muuttaa käsityksesi kuukautisista monella tapaa. Eniten tuletkin todennäköisesti ihastumaan kuppiin jos kokeilet sitä silloin, kun kuukautiset eivät saisi hidastaa tahtiasi lainkaan. Kuten nyt vaikka kesälomalla.

Kuukuppi tekee rantaelämästä mukavampaa

Nomai-kuukuppi on valmistettu lääketieteellisestä silikonista. Materiaalina silikoni on äärimmäisen hygieeninen, sillä se ei ole bakteereille mieluisa kasvualusta. Rantaelämää rakastaville kesänaisille tämä on hyvä uutinen, sillä kuukuppi ei materiaalinsa ansiosta ime itseensä bakteereita uimavedestä. Kuppia ei siis tarvitse käydä puhdistamassa jokaisen uintikerran jälkeen ja voitkin polskia rantapäivän aikana sydämesi kyllyydestä.

Kuukuppi on huomaamaton kesäasuste

Kesällä on kiva pukeutua kevyesti. Side housussa tai tamponin pettämistä pelätessä saattaa kuitenkin jättää lyhyimmät hameet tai ihanimmat kesäshortsit vaatekaappiin. Kun kuukuppi on asetettu paikoilleen oikein, se on käytössä erittäin luotettava. Ohivuotoja ei siis tarvitse pelätä eikä kesäasusteiden valinnassa ottaa tätä asiaa huomioon.

Nomai - kuukautiset ja kesä

Kuukuppi suojaa myös poikkeusolosuhteissa

Kuukuppi on todella mukava käytössä ja sen ansiosta saatat jopa unohtaa että sinulla on kuukautiset. Jos vuotosi määrä on normaali, riittää oikein hyvin että tyhjennät kupin aamuin illoin. Tämä on varmasti oikein mieluinen asia varsinkin niille naisille, jotka viihtyvät kesällä mökillä, eräretkillä tai festareilla. Myös esimerkiksi pitkillä lentomatkoilla kuukuppi on ihana matkakumppani. On mukavaa, kun kuukautissuojan vaihtamista ei tarvitse tehdä ahtaissa lentokoneen wc-tiloissa.

Kuukuppi auttaa varautumaan

Monet ovat kesällä liikkeessä aamusta iltaan. Kuukupin ansiosta vauhdikas kesäpäivä ei katkea ainakaan siihen, että kuukautiset alkavat yllättäen kesken päivän eikä kuukautissuojaa satu olemaan matkassa mukana. Kuukupin voit asettaa paikoilleen jo ennakkoon sinä päivänä, kun arvelet kuukautistesi alkavan. Koska kuppi on lääketieteellistä silikonia, se ei kuivata emättimen limakalvoja samaan tapaan kuin tamponit.

Kuukuppi on hygieeninen

Henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen on tärkeää aina, mutta erityisen tärkeää se on kesällä kuukautisten aikaan. Tamponeihin ja siteisiin imeytynyt veri on kuumissa ja kosteissa olosuhteissa bakteereille hyvä kasvualusta. Lisäksi paljon muovia sisältävät, hengittämättömät siteet voivat lisätä iho- ja limakalvojen ärsytystä, ja sitä kautta tulehdusriskiä. Lääketieteellisestä silikonista tehty kuukuppi on äärimmäisen hygieeninen kuukautissuoja, sillä bakteerit eivät viihdy sen pinnalla. Muista silti tyhjentää kuppisi vähintään 12 tunnin välein.