Kuukuppi jäi sisään! Mitä teen?

Kuukupin käytön harjoitteluvaiheessa saattaa eteen tulla tilanteita, joissa kupin poisottaminen emättimestä ei onnistukaan ensiyrittämällä. Jos tällainen tilanne tulee eteen, ei kannata hermostua. Kuppi ei voi jäädä sisääsi ja näillä vinkeillä saat sen varmasti poistettua.

  1. Muista, että emätin on lopulta yllättävän lyhyt. Sen pituus on keskimäärin 10 senttimetriä, joten yletyt sormillasi aivan varmasti kupin pohjaan kiinni.
  2. Rentoudu. Tee jotain mukavaa, hengittele rauhallisesti, äläkä mene paniikkiin. Rauhallisuus on avainasemassa siinä, että saat kupin poistettua onnistuneesti.
  3. Jos kuppi tuntuu olevan niin syvällä, että sen pohjaan on vaikea tarttua, hivuta kuppia ensin vähän alaspäin antennista vetämällä. Samalla kun vedät antennista, työnnä kuppia lantionpohjan lihaksillasi alaspäin, samaan tapaan kuin teet asioidessasi vessassa. Kun kuppi laskeutuu niin alas, että saat sen pohjasta otteen, rutista kupin pohjaa ja vapauta sen alipaine. Tämän jälkeen jatka työntämistä lantionpohjan lihaksillasi ja vedä kuppi pohjasta kiinni pitämällä ulos.
Kuukuppi jäi sisään! Mitä teen?
  1. Jos tuntuu, että kupin poistaminen pöntöllä istuen on hankalaa, kokeile myös muita asentoja. Mene esimerkiksi makuuasentoon, laita jalat koukkuun ja ponnista lantionpohjalihaksillasi samalla kun vedät kuppia sen pohjasta pitämällä ulos. Voit kokeilla poistamista myös suihkussa tai nostamalla toisen jalkasi pöntön päälle.
  2. Silloin kun kupin poistaminen ei millään tunnu onnistuvan, on hyvä ottaa aikalisä. Tee jotain mukavaa, ota päiväunet, käy lenkillä tai katsele vaikka telkkaria. Kun mielesi on rauhoittunut ja olosi jälleen rento, on hyvä hetki kokeilla kupin poistamista uudestaan.
  3. Myöskään avun pyytäminen ei ole huono asia. Jos tuntuu että omaa mieltä ei saa rauhoitettua tarpeeksi, voit aivan hyvin pyytää kaverisi apuun. Muista, että kupin saa aina poistettua. Se ei voi jäädä sisääsi!