Kuukupin puhdistus

Oikein huollettu kuukuppi kestää käytössä jopa vuosia ja sen käyttö on turvallista. Kuukupin oikenlainen puhdistus, eli säännöllinen ja huolellinen pesu sekä desinfiointi, on tärkeä osa kuukupin huoltoa.

Lue ohjeet kuukupin puhdistukseen, niin voit nauttia huolettomista kuukautisista mahdollisimman pitkään!

Punainen kuukuppi, musta kuukuppi, kirkas kuukuppi

Ennen käyttöä

Ennen jokaista (myös ensimmäistä) kuukupin käyttökertaa keitä kuppia 10 minuuttia reilussa vedessä. Näin varmistetaan, että kuukuppi on täysin steriloitu ennen käyttöä.

Pärjäät mainiosti yhdellä kupilla, mutta kahden kupin vuorottelu saattaa tehdä elämästäsi hieman vaivattomampaa: kun toinen kuppi on käytössä, voi toisen desinfioida valmiiksi, jolloin sinulla on aina steriloitu kuppi käytettävissäsi.

 

Kuukupin pesu kuukautisten aikana

Aina, kun kuukuppi tyhjennetään verestä, se tulee myös pestä. Näin varmistaan kupin turvallinen ja hygieeninen käyttö.

Kun olet tyhjentänyt kupin wc-pönttöön tai lavuaariin, huuhtele se ensin kylmällä vedellä, mikä estää kupin värjäytymisen. Tämän jälkeen voit pestä kuukupin hieman lämpimämmällä vedellä ja käyttää halutessasi myös mietoa, hajusteetonta ja öljytöntä saippuaa (suositeltu pH-arvo 3,5-5); silikoni on herkkä materiaali, joka saattaa imeä itseensä hajua, väriä tai aineita, jotka voivat vaurioittaa kuppia tai ärsyttää limakalvoja.

Varmista kuukupin pesun yhteydessä erityisesti, että kupin ilmareiät ovat kokonaan auki ja puhtaat. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta pestä kuuppia, voit myös pyyhkiä kupin intiimialueelle tarkoitulla puhdistusliinalla.

 

Kuukupin keittäminen eli desinfiointi

Jotta kuukuppisi on varmasti hygieninen ja täten turvallinen käyttää, tulee se desinfioida keittämällä aina kuukautisten jälkeen. Kuukupin desinfiointi varmistaa, ettei kupin pinnalle jää elämään bakteereita, jotka voivat seuraavalla käyttökerralla aiheuttaa tulehduksen.

Kuukupin desinfiointi tapahtuu keittämällä kuppia 10 minuuttia väljässä vedessä. Kuukupin keittämiseen ei tarvita erillisiä aineita tai välineitä – vain vettä ja väljä, ehjä astia, kuten kattila.

Kun kuukuppi on keitetty, annan sen kuivua ilmavasti. Kupin kuivuttua säilytä sitä hengittävässä puuvillaisessa säilytyspussissa.

Tyytyväisyystakuu • Mikäli et ole tyytyväinen Nomai-kuukuppiisi harjoiteltuasi sen käyttöä vähintään neljän kierron ajan, voit palauttaa Nomain omasta nettikaupasta ostetun kuukupin (ei koske jälleenmyyjiltä ostettuja tuotteita) ja saat rahasi takaisin. Lähetä meille viestiä osoitteeseen palautukset@nomaicup.com ja saat tarkemmat palautusohjeet paluupostissa. Palautusoikeus astuu voimaan 4 kuukauden kuluttua ostopäivästä ja on siitä eteenpäin voimassa 2 kuukautta.