Minä haluan pysyä liikkeessä

18-vuotias Sofia elää aktiivista elämää. Liikuntaa rakastava vauhtinainen on ehtinyt harrastaa elämänsä aikana tosissaan muun muassa jalkapalloa sekä kilpailla yleisurheilussa. Nykyään hänelle tuovat hyvää energiaa kuntosalitreeni ja reippaat lenkit koiran kanssa.

Tällainen minä olen

Olen iloinen, sosiaalinen ja liikunnallinen lukiolainen. Pidän kaikenlaisesta ihmisten välisestä kanssakäymisestä ja rakastan omaa perhettäni sekä ystäviäni yli kaiken. Elämäntyylini on aktiivinen, ja usein koulupäivien jälkeen lataankin akkujani joko kuntosalilla tai lenkkipoluilla koirani kanssa.

Silloin kuulin kuukupista ensimmäisen kerran

Kokeilin kuukuppia ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten. Olin vähän kyllästynyt siihen, että kuukautiset tuppasivat häiritsemään urheiluharrastuksiani ja esimerkiksi yleisurheilukisoissa menkkojen aikaiset vessareissut olivat usein hankalia. Tamponit eivät koskaan ole olleet minulle mieluisia ja halusin selvittää, löytyisikö käyttämilleni siteille joku vaihtoehto. Netistä löysinkin paljon asiaa ja keskusteluja kuukuppiteeman ympäriltä ja lopulta rohkaistuin itsekin kokeilemaan.

Alussa minulla oli kupin kanssa haasteita. En aina saanut kuppia aukeamaan kunnolla, ja siksi ohivuotoja tuli toisinaan. Jatkoin kuitenkin sitkeästi harjoittelua, sillä olin lukenut netistä, että muillakin oli ollut alussa samanlaisia kokemuksia kuin minulla. Pikku hiljaa kupin idea aukesi minulle. Opin miten se asetetaan paikoileen ja saadaan avattua oikealla tavalla.

Nomai - minä haluan pysyä liikkeessä

Kokemuksiani Nomaista

Olen käyttänyt Nomaita nyt noin viiden kuukauden ajan. Ongelmia ei ole ollut, sillä alkukompasteluni kompastelin jo edellisen kupin kanssa käyttöä opetellessani. Vanhaan kuppiini verrattuna Nomaissa on mielestäni kolme superhyvää juttua: kupin materiaali on ihanan pehmeä, sen pinta on sileä ja antenni kätevä. Pehmeä materiaali ja sileä pinta tekevät kupista käytössä huomaamattoman. Pallukoista muodostuva antenni puolestaan on kiva, koska siihen jää tarttumapintaa vielä lyhentämisen jälkeenkin.

Minä rakastan…

Minä rakastan elämää, joka on maustettu liikkeellä sekä ihanilla hetkillä läheisten ja ystävien kanssa. Haluan elää täysillä joka päivä – ilman kuukautisten aiheuttamia rajoituksia. On ihanaa, kun salitreeniä tai kavereiden illanviettoa ei tarvitse jättää väliin sen takia, että minulla sattuu olemaan kuukautiset.

Tästä syystä sinunkin pitäisi kokeilla!

Ymmärrän, että joillakin naisilla kuukautiset ovat niin kivuliaat, että ne pakottavat pysähtymään. Mutta jos olet niin onnekas, että kivut eivät vaivaa, kuukautisten ei tarvitse hidastaa elämääsi. Itse unohdan kupin ansiosta kuukautisten olemassaolon toisinaan ihan kokonaan. Suosittelenkin kuppiin tutustumista ihan kaikille, mutta erityisesti niille, joille on tärkeää tehdä itselle rakkaita juttuja joka päivä ilman kuukautisrajoitteita.