Minä liputan ekologisuuden puolesta

31-vuotias Meri oli käyttänyt kuukuppia jo jokusen vuoden ennen kuin tutustui Nomaihin. Meri kertoo ihastuneensa uuteen kuppiinsa heti ensimmäisellä kokeilulla niin, että vanha sai siirtyä telakalle saman tien.

Tällainen minä olen

Teen erittäin sosiaalista työtä ja tapaan sen puitteissa paljon ihmisiä. Työni vie paljon aikaani, mutta se ei haittaa, sillä työni parissa pääsen kokemaan myös paljon aika uniikkeja elämyksiä. Työni vastapainoksi tykkään sitten olla paljon yksin. Vapaa-aikani vietän punttisalilla tai otan muuten rennosti. Lenkkeilen koirani kanssa, luen ja katselen paljon leffoja.

Silloin kuulin kuukupista ensimmäisen kerran

Se oli varmaan noin neljä vuotta sitten, kun luin toimittaja-bloggari Noora Shinglerin kirjan “Marjoja ja maskaraa” ja seurasin myös hänen blogiaan. En muista, puhuiko Noora kirjassaan vai blogissaan kuukupista, mutta hänen tekstiensä perusteella ensimmäisen kerran kiinnostuin siitä. Minulla kesti kauan, ennen kuin pääsin vaiheeseen, jossa ryhdyin harkitsemaan kupin ostoa. Joku siinä tuntui ajatuksena inhottavalta ja mietin myös, mahtaisiko käyttö sattua. Sitten kuitenkin kerran Ruohonjuuren-shoppailureissultani jäi mukaan myös kuukuppi.

Kokemuksiani Nomaista

Ensimmäiset kuppikokemukseni eivät olleet aivan yksiselitteisen positiivisia. Kuppini oli materiaaliltaan aika jäykkä, eikä se asettunut sisääni hyvin. Tuntui, että oli sattumankauppaa sainko kupin asetettua paikoilleen oikein vai en. Kupin antenni oli myös liian pitkä ja jouduin lyhentämään sitä. Lyhentämisen jälkeen antennin kärki jäi kuitenkin teräväksi ja se tuntui käytössä ikävältä. Myös ohivuotoja oli aika usein. Käyn työni takia paljon festareilla ja kuukautisten aikaan oli kuppia käyttäessä epävarma olo. Toivoin aina festaripäivinä, että kuppini toimisi tällä kertaa, eikä minun tarvitsisi lähteä säätämään sen kanssa epähygieenisissä festarivessoissa.

Sain Nomai-kupin itselleni puoli vuotta sitten ja se oli ihastusta ensi kokeilulla! Kupin materiaali tuntui tosi pehmeältä ja sain heti ensi kerrasta kupin asettumaan paikoilleen oikein. Pehmeän kupin poistaminenkin tuntui helpommalta kuin entisen, jäykän kuppini. Ohivuotoja minulla ei ole ollut Nomain kanssa juurikaan. Koska Nomain antenni on niin pehmeä, minun ei ole myöskään tarvinnut ryhtyä lyhentelemään sitä. Minulle sopivin koko on Nomain M-koko.

Festareilla käyn edelleen työni takia paljon, mutta enää se ei ole kuukautistenkaan aikaan ongelma. Nomai pitää vuodon luotettavasti sisässään ja minulle riittää, kun tyhjennän kupin aamulla ja illalla. Hassuinta on, että nykyään joudun melkein laittamaan puhelimeeni muistutuksen kupin tyhjentämisestä. Niin täydellisesti pystyn kuukautisteni olemassa olon nyt unohtamaan!

Nomai - Meri - Minä liputan ekologisuuden puolesta

Minä rakastan…

Minulle rakkaimpia asioita elämässäni ovat työni, koirani ja musiikki. Elämässäni on myös paljon muita ihania juttuja ja nykyään voin sanoa, että kuukuppikin on yksi niistä. Tuntuu superkivalta, etteivät kuukautiset vedä fiiliksiä enää alas sen takia, että ne rajoittaisivat elämää jotenkin.

Tästä syystä sinunkin pitäisi kokeilla!

Täytyy myöntää, että minusta on Nomain myötä tullut innokas kuukupin puolestapuhuja. Yritän olla paasaamatta aiheesta, mutta aina kun kuukuppi tulee jossain keskusteluissa esiin, olen kyllä valmis puhumaan siitä. Mielestäni kuukuppia kannattaisi kokeilla ihan jokaisen, sillä se vaan yksinkertaisesti tekee elämästä niin paljon helpompaa. Kuukupin käyttöä puoltaa myös se, että kuppi on hygieeninen ja ekologinen kuukautissuojavaihtoehto.