Minä nautin itseni ilmaisemisesta

17-vuotias Ada kertoo olevansa tällä hetkellä kuukupin käytön opetteluvaiheessa. Tamponia ja kuukuppia rinnakkain käyttävä Ada pitää rauhallista totuttelutahtia itselleen sopivana. Kupin käyttöön hän siirtyy kokonaan, kun kokee sen täysin varmaksi.

Tällainen minä olen

Opiskelen parhaillaan lukiossa, jossa minulla on kaksi vuotta takana ja yksi vielä edessä. Opiskelun ohella teen töitä ravintolassa ja harrastan hyvin aktiivisesti liikuntaa. Tällä hetkellä minulle rakkain liikuntamuoto on tankotanssi. Se on ihana tapa ilmaista itseään ja kehittää samalla omaa voimaa ja kehonhallintaa. Tankotanssin lisäksi olen elämäni aikana ehtinyt harrastaa myös muun muassa nykytanssia, balettia, sulkapalloa ja telinevoimistelua.

Silloin kuulin kuukupista ensimmäisen kerran

Ensimmäisen kerran kuulin kuukupista yläasteella, kun kaverini juttelivat siitä. Vaikka tietämykseni kupista oli vähäinen, tai ehkä juuri siksi, minulla oli kupin käyttöön liittyen todella isoja ennakkoluuloja. Mietin, miten kuppi käytännössä toimii ja minua pelotti myös, miten sen saa ulos emättimestä. Veri ei minua asiana ällöttänyt, enemmänkin mietin tosiaan sitä, miten voisin ikinä oppia käyttämään kuppia.

Ensimmäisen kerran uskaltauduin kokeilemaan kuukuppia kun minulle tuli mahdollisuus testata Nomaita.

Kokemuksiani Nomaista

Olen nyt omistanut kuukupin puolisen vuotta, josta ehkä kolmen kierron ajan olen käyttänyt sitä. Kuukupin rinnalla minulla on käytössä eritoten kiireisinä aikoina myös tamponi, sillä en luota kuppiin vielä aivan täysin. Kupin käyttöä harjoittelen mieluiten silloin, kun meno on rauhallisempaa.

Aivan ensimmäiset kokemukseni Nomaista olivat oikein positiivisia. Kuppi oli materiaaliltaan todella pehmeä ja yllätyin siitä, ettei se tuntunut sisällä miltään. Myös se yllätti, että kupin paikalleen asettaminen ja poistaminen alkoivat sujua minulla heti ilman ongelmia. Kerran kuitenkin olin ilmeisesti asettanut kupin huolimattomasti sisään, sillä se tuntui lähtevän liukumaan pois paikoiltaan. Ajattelin silloin, että kupin käyttö vaatii vielä jonkin verran treeniä. Olenkin ajatellut, että jatkan harjoittelua aina sellaisissa hetkissä, kun elämäntilanteeni on sopivan kiireetön ja voin tutustua kuppiin rauhassa.

Nomaissa erityisen hyvää on, että kuppia saa kolmessa eri koossa. Jokainen löytääkin varmasti valikoimasta itselleen sopivan vaihtoehdon. Tykkäsin ensimmäisillä käyttökerroilla myös siitä, että kupin mukana tullut käyttöohjeistus oli erittäin selkeä ja helppo ymmärtää.

Myös kupin hygieenisyys on hyvä juttu. Veri ei kokemukseni mukaan kupissa juurikaan haise ja se on iso plussa siteisiin ja tamponeihin verrattuna.

 

Nomai - Ada - Minä nautin itseni ilmaisemisesta

Minä rakastan…

Rakastan itseni ilmaisemista eri tavoin, esimerkiksi juuri tankotanssin tai muiden tanssin muotojen keinoin. Lisäksi minulle tärkeitä asioita elämässäni ovat perheeni sekä ihanat ystäväni.

Tästä syystä sinunkin pitäisi kokeilla!

Jos tykkäät harrastaa jotain liikuntamuotoa aktiivisesti tai elää muuten toiminnantäyteistä elämää, on kuukuppi hyvä kuukautissuojavaihtoehto. Kupin avulla todellakin on aivan täysin mahdollista unohtaa kuukautisten olemassa olo kokonaan. Älä myöskään lannistu, jos yhteiselo kupin kanssa ei heti lähde sujumaan. Kiire ei ole mihinkään, voit harjoitella kupin käyttöä juuri sellaista tahtia kuin sinulle itsellesi parhaiten sopii!