Minä rakastan tuntemattomia polkuja

21-vuotias Nea kertoo, että luontoretkeily ja kaikenlaiset uudet elämykset ovat hänelle intohimo. Juuri Norjan Lofooteilta roadtripiltä palanneella naisella onkin omien sanojensa mukaan aina uusi seikkailu suunnitteilla.

Tällainen minä olen

Kuvailisin elämääni todella aktiiviseksi. Olen liikkeessä paljon paitsi työpäivieni aikana, myös vapaa-ajallani. Rakkaimpia harrastuksiani ovat luonnossa liikkuminen sekä crossfit, jonka puitteissa treenaan 5–6 päivänä viikossa. Lomilla vaihdan mielelläni maisemaa. Oikeastaan mikään matkoistani ei ole ollut niin sanottu normaali hotelliloma, vaan olen viettänyt aikaa ulkomailla muun muassa au pairina, reilaamassa ja nyt viimeisimpänä roadtripillä Norjan Lofooteilla. Minulle tärkeää on vapaus ja se, että voin tehdä itselleni rakkaita asioita ilman rajoituksia.

Silloin kuulin kuukupista ensimmäisen kerran

Ensimmäisen kerran kuulin kuukupista kaveriltani vuonna 2014. Pakko myöntää, ettei ensireaktioni hänen kertomiinsa juttuihin ollut kovin positiivinen. Luulin, että kuppi on kovaa muovia, enkä voinut käsittää miten se koskaan voisi mahtua sisääni. Ajattelin myös, että kupin käyttö olisi kauheaa säätämistä ja sotkemista. Ensimmäisen kuppini ostin vuonna 2018 ja sen jälkeen olen käyttänyt sitä koko ajan.

Ensimmäinen kuppini oli suomalaiselta valmistajalta. Olin alusta asti ihan tyytyväinen siihen, mutta yksi isompi ongelma kupin käytössä oli. En oikein koskaan saanut kuppia avautumaan kunnolla ja usein jouduinkin laittamaan sen sisään kolmekin kertaa, ennenkuin tunsin sen asettuvan paikoilleen oikein. Tästä muodostui minulle ongelma etenkin työpäivien aikana, sillä silloin vessassa ei ollut aikaa puuhastella kovin kauaa. Pelkäsin aina, että ajanpuutteessa en ollut saanut kuppia paikalleen kunnolla ja se alkaisi falskata.

Kivoin oivallus kupin käytössä oli, että se osoittautuikin erittäin hygieeniseksi kuukautissuojaksi. Tänä päivänä ajatus tamponin käytöstä ja siitä, että joutuisin vetämään sisältäni roskaa pois, tuntuu ällöttävältä.

Kokemuksiani Nomaista

Olen käyttänyt Nomaita nyt puoli vuotta. Iloinen yllätys uudessa kupissani oli, että se alkoi heti alusta alkaen aueta minulla kunnolla. Aikaisemmin varmistelin ohivuotoja käyttämällä kupin kanssa siteitä, mutta enää minun ei tarvitse tehdä niin. Nomai on osoittautunut käytössä erittäin luotettavaksi.

Pidän Nomaissa myös siitä, että kuppeja on olemassa kolmea eri kokoa. Itse käytän keskikokoa ja kupin tyhjennysväli riippuu vähän vuotopäivästä. Runsaimman vuodon aikaan tyhjennän kupin ehkä neljä kertaa päivässä. Kuppi ei tosin ole yleensä silloin edes täynnä, mutta tykkään kuitenkin tyhjentää sen varmuuden vuoksi esimerkiksi jos olen lähdössä kotoa liikenteeseen.

Nomai - Nea - Minä rakastan tuntemattomia polkuja

Minä rakastan…

Minulle rakkaimpia asioita maailmassa ovat läheiset ihmiset, luonto, liikunta ja matkustelu. En ole koskaan antanut kuukautisten hidastaa tahtiani, mutta ihanaa on että nyt ne vaikuttavat elämääni vielä entistäkin vähemmän.

Tästä syystä sinunkin pitäisi kokeilla!

Koska kuukuppi on kuukautissuojana niin käyttömukava ja luotettava, se sopii mielestäni erityisesti sellaisille naisille, jotka urheilevat paljon. Omat kaverini kysyvät usein, eikö kuppi satu esimerkiksi kovaa treenatessa. Päinvastoin, kupin ansiosta voin unohtaa kuukautisten olemassa olon treenin aikana kokonaan.

Aktiivisten naisten lisäksi kupista pitävät varmasti myös sellaiset, joille ekotekojen tekeminen on tärkeää. Siteitä ja tamponeita käyttäessään sitä ei tullut miettineeksi, miten paljon jätettä niistä syntyy. Kuukuppia sen sijaan voi käyttää ilman huonoa ympäristöomatuntoa.