Minä tahdon tulla ja mennä vapaasti

30-vuotias Jemina on ennakkoluuloton uusien asioiden kokeilija, ja siksi ajatus kuukupin käytöstäkään ei tuntunut hänestä aikoinaan vieraalta. Tänä päivänä hän on iloinen siitä, ettei kuukautisten alkaminen enää ärsytä, kuten se ennen kuukuppia teki.

Tällainen minä olen

Olen pirteä ja sosiaalinen, aktiivista elämää viettävä nainen. Rakastan matkustamista ja haluankin lähteä tutkimaan maailman ääriä aina kun siihen on mahdollisuus. Minulla ja avomiehelläni on lähes aina reissu johonkin päin suunnitteilla, seuraavaksi kesälomalla suuntaamme Espanjaan. Arkeni kotioloissa kuluu pitkälti töissä. Vapaa-ajallani tykkäämme mieheni kanssa käydä punttisalilla ja harrastaa liikuntaa aktiivisesti muissakin muodoissa. Liikunnalle hyvää vastapainoa ovatkin sitten pizzalla evästetyt leffaillat omalla kotisohvalla.

Silloin kuulin kuukupista ensimmäisen kerran

Kuukupin käyttöni alkoi oikeastaan melkein vahingossa. Oli vuosi 2013 kun kuukuppiin hurahtanut työkaverini ilmoitti tilaavansa minullekin kupin ja kysyi, käyttäisinkö sitä. Minulla ei tuolloin ollut mitään käsitystä kupista, mutta ajattelin että ilman muuta lähden kokeilemaan. Muistan, että olin silloin ihan innoissani mahdollisuudesta, että voisin päästä tamponeista eroon.

Koska en tiennyt kupista ennakkoon tuon taivaallista, ei minulla myöskään ollut ennakkoluuloja sen käyttöön liittyen. Yleensäkin ottaen kokeilen mielelläni elämässäni uusia juttuja ja kuukuppi oli minulle yksi uusi kokeilu muiden joukossa. Kun sitten sain kupin käsiini, yllätyin miten helpoksi elämä sen myötä muuttui. Enää kuukautisten alkaminen ei ärsyttänytkään yhtä paljon kuin se oli aikaisemmin tehnyt.

Kokemuksiani Nomaista

Ensimmäinen kuppini oli suomalaiselta valmistajalta. Myös se oli mielestäni hieno tuote ja alkoi toimia minulla heti alusta asti hyvin. Ainoa ongelma kupissani oli, että se aiheutti alavatsaan epämääräistä painon tunnetta ja joskus jopa pientä kipuakin heti kupin paikalleen asettamisen jälkeen. Jouduin myös ramppaamaan kupin kanssa vessassa aika usein, sillä tuntui kuin minulla olisi ollut pissahätä lähes koko ajan.

Nomaissa huomasin heti ensimmäiseksi, miten pehmeästä materiaalista se on tehty. Kuppi tuntuu jo heti kädessäkin aivan erilaiselta ja käytössä en huomaa sen olemassaoloa lainkaan. Edellisestä kupistani leikkasin antennin kokonaan pois, koska se tuntui painavan emättimessä. Nomain antenni taas on niin pehmeä, etten ole kokenut tarpeelliseksi lyhentää sitä lainkaan.

Nomai - Jemina - Minä tahdon tulla ja mennä vapaasti

Minä rakastan…

Elämässäni on paljon kaikkea ihanaa, mutta ehkä eniten minulle hyviä viboja aiheuttavat läheiseni, matkustelu ja urheilu. On kivaa, kun enää ei matkaa varatessaan tarvitse plärätä kalenteria sen varalta, että sattuvatkohan kuukautiset matkan ajankohdalle vai ei. Enää sillä ei ole mitään väliä, sillä kupin ansiosta ne eivät nykyään rajoita elämääni millään tavalla. Nytkin seuraavalle reissullemme olemme suunnitelleet paljon erilaisia aktiviteetteja ranta- ja vesipuistopäivistä vuorille suuntautuviin patikkaretkiin. Voin iloita näistä kaikista täysillä reissumme aikana, vaikka tiedänkin jo nyt että minulla tulee olemaan silloin kuukautiset.

Tästä syystä sinunkin pitäisi kokeilla!

Minun on hirveän vaikea vastata kysymykseen, kenen erityisesti pitäisi mielestäni kokeilla kuppia, koska kuppi nyt vain yksinkertaisesti on hyvä juttu ihan jokaiselle! Edes niiden, joita veri ällöttää, ei kannata jättää kokeilematta. Oman kokemukseni mukaan veri on paljon vastenmielisempää tamponiin tai siteeseen imeytyneenä kuin kupissa. Koska kuppi todellakin vapauttaa kaikenlaisesta kuukautisiin liittyvästä stressaamisesta, se on erityisen hyvä vaihtoehto meneville ihmisille. Sellaisille, jotka tykkäävät liikkua paljon ja elää huoletonta elämää!